Webbutikker 1000

04/05/2020

Webbutikker politianmeldt: Vildleder kunder

Anklagen lyder, at de ikke informerer deres kunder om, at de automatisk bliver tilmeldt et abonnement.

Af Victoria Dahl Understrup 

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt tre virksomheder for vildledende markedsføring. Det drejer sig om gipote.dk, plusshop.dk og baseprice.dk.

De tre virksomheder sælger forskellige produkter og ydelser på nettet, men anvender det samme forretningskoncept. Nemlig: køb af produkter, der medfører et løbende abonnement.

Politianmeldelsen kommer, fordi kunderne ikke bliver informeret om forretningskonceptet. Kunderne ved ikke, at de automatisk bliver tilmeldt et abonnement, når de handler på hjemmesiderne.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger i en pressemeddelelse:

”Det er vildledende, hvis en virksomhed ikke oplyser den fulde pris og vilkår over for sine kunder. Desværre får vi klager over mange webbutikker, der tilsyneladende ikke ønsker at oplyse kunderne tydeligt om, at man kun kan være kunde, hvis man køber et abonnement.”

Hun fortsætter: 

“De virksomheder, der ikke oplyser tydeligt om abonnementsvilkår og priser, kan risikere at skulle betale penge tilbage til kunderne for abonnementerne. Som forbruger kan man naturligvis ikke blive forpligtet til at betale for et abonnement, som man ikke er klar over, at man skulle have købt.”

Relaterede artikler

Er du blevet

Nysgerrig?

Vil du opdateres på hvad der sker i Creative Club? Tilmeld dig nyhedsbrevet og få værdifulde indsigter og relevante arrangementer direkte på mail.

En del af GRAKOM