Billede Fra Beru Om Tilgængelighedsloven 680

28/11/2019

Offentlige sites skal være handicapvenlige

September næste år skal alle danske statslige og kommunale sites være tilgængelige for brugere med handicaps. Få websites lever op til loven i dag.

Alle danske offentlige websites skal fra september 2020 være tilgængelige for brugere, der har synsnedsættelse eller synshandicap samt for brugere, der ikke kan bruge mus. Loven – der kaldes tilgængelighedsloven – gælder allerede nu for offentlige websites, der er oprettet efter september i år.

Af Pia Osbæck

En analyse fra webbureauet Berú viser, at kun 12 ud af 116 undersøgte sites efterlever loven i dag. Og hvis man medregner statens undersites og kampagnesites, er det næsten 1000 websites, der ikke i dag efterlever loven, der blev vedtaget i juni sidste år.

Ifølge Berú vil det koste omkring 100 mio. kr. for det offentlige at komme til at efterleve loven.

”Loven er meget sympatisk, fordi den sikrer, at alle uanset synshandicap eller andre fysiske handicaps skal have lige så nemt ved at navigere på et offentligt website som personer uden handicaps. Alligevel er det overraskende, at så få sites indtil videre efterlever tilgængeligheds-kravene i loven, og selv vores mest konservative skøn over udviklingsudgifterne lander på 100 mio. kr. Tallet er selvfølgelig behæftet med en vis usikkerhed, men ikke desto mindre er det en betydelig omkostning, det offentlige står over for, hvis reglerne skal efterleves", siger Rasmus Ørgaard Rudolf, managing partner i webbureauet Berú, i en pressemeddelelse.

Relaterede artikler

Er du blevet

Nysgerrig?

Vil du opdateres på, hvad der sker i bureaubranchen og Creative Club? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Bureaubiz og få værdifulde indsigter og relevante arrangementer direkte på mailen.

En del af GRAKOM