Startup Panel November 1200X

16/11/2021

Månedens startup vil ændre måden, vi arbejder med kampagner

Mød Deepdivr.

Deepdivr vil skabe et værktøj til kampagnemåling, der giver intelligente indsigter på tværs af platforme. Idéen er både godt set og kærkommen, lyder det fra ekspertpanelet, der ser et globalt potentiale, men også flere udfordringer.

Af Emil Malte Simonsen

”Deepdivr beskriver alle moderne marketingfolks største drøm; at finde ud af hvilke investeringer, der virker bedst. Visionen om et samlet dashboard med uvildig attribuering er fantastisk, og de onboardede kunder er en imponerende portefølje.”

Sådan lyder bedømmelsen fra Pernille Fruensgaard Øe, head of industry i Facebook, der er del af panelet, der med stjerne og kommentarer skal dømme denne måneds startup.

Hun har dog den indvending, at startuppens model er baseret på subjektive inputs og derfor kan være født med potentielle bias. Det øvrige panel ser både virksomheden som en mulig gamechanger og som et værktøj med globalt potentiale.

Fx mener Jesper Laumand, managing director for Norden og Holland i Yahoo!, at der er et enormt marked for korrekt attribuering, da last click i mange år er blevet tildelt for stor værdi. Derfor er han også panelets mest gavmilde dommer i forhold til stjernerne – men kommer med det forbehold, at platformen skal kunne ”sikre uafhængig attribuering på tværs af alle digitale annonceaktiviteter, og at det bliver nemt at integrere platformen med igangværende annonceaktiviteter.”

Analysearbejde kalder på pseudokreative
Hvis du måler din kampagnes succes ud fra kortsigtede resultater, ender du med at lave kortsigtede kampagner. Det er et sidespor – for marketing er et langt stræk, ikke en sprint, mener Mikkel Rossing og Kristoffer Nygaard.

Derfor har de lavet Deepdivr – et data intelligence-værktøj, der samler og visualiserer data fra mange kampagne-platforme på én gang. Idéen opstod, da de to venner oplevede den samme frustration i arbejdet med paid social.

”Man kan ikke forestille sig nogen anden disciplin end paid social, hvor det forventes at den samme person skal være kreativ og kunne forstå tal i det her omfang. Det er vildt, hvor tit millionstore budgetter hænger på en enkelt person," siger Kristoffer Nygaard og fortsætter:

"Som jeg ser det, vil de fleste i branchen hellere det kreative end analysearbejdet. Og det kreative er også det vigtigste for en kampagnes effekt, så det er sådan set fint. Men hvis vi skal undgå at tiltrække pseudokreative, er der brug for værktøjer, der fjerner det såkaldt kedelige analysearbejde og hjælper dem med at forstå tallene. Og det siger jeg uden på nogen måde at tale ned til de folk, der arbejder i branchen. Men altså, det er jo umuligt at være god til det hele."


Kristoffer Nygaard

Han suppleres af Mikkel Rossing.

”Hele arbejdet med at analysere og dokumentere er blevet mere og mere komplekst, fordi der er flere og flere platforme. De fleste tredjepartsværktøjer er gode til at publicere indhold og lave community management – de ting er stadig brugbare, der er bare andre ting, der i vores optik er vigtigere nu. Vi synes, de halter på annoncering og analyse, på effekt og på at dokumentere. Alt det samler Deepdivr på tværs af platformene.”

Et samlet billede
Håbet er derfor at give specialisterne et værktøj til kampagnemåling, der udleder indsigter og giver forslag til ændringer, der vil have reel effekt. Samt et værktøj, der guider beslutningstagerne i deres budgetplanlægning. Det skal med andre ord være muligt at dykke dybt i dataen uden nødvendigvis at være Rain Man – og deraf navnet Deepdivr, forklarer stifterne.

”Stort set alle har fokus på den kortsigtede effekt af kampagner, så mange ender med at lave kreative løsninger, der rimer på klik og køb. Det giver bare ikke mening, for alle undersøgelser viser, at marketing er et langt stræk. Det er bare svært at dokumentere. Men hvis vi kan vise nogle indikatorer på langsigtet effekt – en stigende share of search fx - kan vi måske dreje kampagner over til at have et længere scope,” siger Mikkel Rossing.


Mikkel Rossing

Kristoffer Nygaard uddyber:

”Det overdrevne fokus på attribuering af hver enkelt aktivitet hjælper ikke. Vi tror ikke på, at du kan adskille aktiviteter fuldstændig på den måde. Målet er derfor at binde det hele tættere sammen, så man får et generelt billede af, om tingene virker.”

Deepdivr gik i luften for tre år siden, men har ifølge stifterne fået en grundig overhaling siden da. Platformen kom derfor i deres optik først rigtig til live i december sidste år. Det har nemlig krævet både tid og funding at skabe en techplatform, når ingen af stifterne kan udvikle platformen selv.

”Vi har været i den situation, at vi skulle have et produkt, vi ikke selv kunne udvikle, som vi skulle skaffe penge til. Vi har forceret, at vi skulle ud i markedet for overhovedet at eksistere,” forklarer Mikkel Rossing.

Målet er en global platform
Platformen får løbende flere integrationer, og fremover vil det ikke kun være fokus på sociale medier, men også på andre digitale platforme, som fx Googles univers.

Kunderne befinder sig stadig hovedsageligt inden for Danmark, men inden for de seneste seks måneder har Deepdivr også fået kunder i Norge, Holland og Schweiz. Af danske kunder kan bl.a. Danske Spil, YouSee, Fitness World, Aldi, EDC og Arbejdernes Landbank, såvel som bureauerne IIH Nordic og Lead Agency nævnes.

”I vores hoveder bliver Deepdivr en global platform – og der er ingen grund til, at den kun skulle være i Danmark. Men vi har stadig en ret stor customer succes-rolle overfor kunderne, hvilket naturligvis gør det nemmere for os at få kunder, der sidder lidt tættere på,” siger Kristoffer Nygaard.

Indtil videre har Deepdivr rejst tæt på 10 mio. kr., og i øjeblikket har virksomheden 8 medarbejdere.

Og nu til panelets bedømmelser.

Christian Godske – tidl. head of innovation hos TV2

Deepdivr er skabt til at give brugeren det store overblik over specielt paid social-kanaler og tilbyder en unik indsigt i, hvilken effekt en reklame har på tværs af kampagner og målgrupper. Dermed er værktøjet absolut relevant for annoncøren, som gerne vil have et samlet overblik over alle deres kampagner på social, som samtidig udgør en stigende andel af deres mediespend.

Måske mest spændende, så understøtter Deepdivr også en mere eksplorativ tilgang, hvor man som annoncør får et rigtig godt beslutningsgrundlag til både at optimere sine kampagner; men også input til fremtidige kampagner, målgrupper og budskaber.

Dét er interessant – og indsigtsfuldt! Deepdivr har qua platformsunderstøttelsen næsten globalt potentiale – men derfor også global konkurrence.

Miriam Plon Sauer – executive strategy director (EMEA) hos AKQA

I forhold til hvor vigtige sociale medier er for brandets mulighed for at have en stemme og en dialog med sine kunder, kan det undre, at det ofte er virksomhedens juniormedarbejdere, der får ansvaret. Ikke bare for indholdet, men også for måling af effekt og optimering.

Derfor er Deepdivrs idé om at gøre den sidste del langt nemmere og mere effektiv både godt set og kærkommen. Der findes andre virksomheder, der er på samme mission, men markedet er stort. Så der er et klart potentiale for Deepdivr både i Danmark og i udlandet. 

Jesper Laumand, managing director for Norden og Holland i Yahoo!

Udfordringen omkring korrekt attribuering ved digital annoncering er et tilbagevendende problem, hvor last click i mange år er blevet tildelt alt for stor værdi, og hvor de kortsigtede resultater har fyldt alt for meget i de samlede kampagneevalueringer.

Dette er som sådan ikke en ny problemstilling, men der findes stadig ikke en løsning, og problemet vil kun vokse sig større i de kommende år med stigende digital annoncering kombineret med udfasningen af cookies.

Hvis Deepdivr kan løse denne udfordring med en brugervenlig løsning, der er let at integrere, så er markedet globalt enorm, og det vil i sandhed være en gamechanger.

Stjernerne er givet med udgangspunkt i dette, men det afgørende vil være om platformen kommer til at kunne leve op til forventninger, om den kan sikre uafhængig attribuering på tværs af alle digitale annonceaktiviteter, og at det bliver nemt at integrere platformen med igangværende annonceaktiviteter.

Michael Gamst - head of group branding i Nuuday

Walled gardens er en udfordring, når man som marketeer vil se effekter på tværs af platforme – uden at det hele foregår håndholdt i Excel. Jeg synes, at painpointet er til at få øje på. Så gutterne er på ingen måde gale, men om de er geniale og har opfundet en enhjørning, er jeg dog i tvivl om. Det virker solidt, og SaaS giver god mening.

Skala er afgørende for millionærdrømmene – der er potentiale, men der skal hårdt arbejde til, og de initiale kunder, som melder sig under fanerne, kan vise sig at være vigtige salgsargumenter som credentials.  

En gamechanger – et lille 4-tal herfra … men det er mega spændende at følge fra siden.

Pernille Fruensgaard Øe - Head of industry i Facebook

Deepdivr beskriver alle moderne marketingfolks største drøm; At finde ud af hvilke investeringer, der virker bedst. Visionen om et samlet dashboard med uvildig attribuering er fantastisk, og de onboardede kunder er en imponerende portefølje.

Men, som de også selv beskriver, præges valget om attribuering af subjektive inputs til modellen – og med ønsket om at inkludere langsigtede effekter af fx brandinvesteringer kræver det en holdning til metode, som jeg desværre synes ikke er gennemsigtig, og det kan give tvivl om robustheden i produktet.

Derfor en neutralvurdering hele vejen igennem – og et stort ønske om at kombinere den klare vision med tydeligere metodegennemgang og gennemsigtighed angående de potentielle bias, der fødes ind i modellen.

Fakta om deepdivr
The big idea: Analyseplatform til optimering af digitale kampagner
Founders: Kristoffer Nygaard og Mikkel Rossing
Grundlagt: 2018 
Status: Seed
Valuation: 20M kr. pre-money,
Ansatte: 8 
3YR target: årlig omsætning på 50M

Relaterede artikler

Er du blevet

Nysgerrig?

Vil du opdateres på hvad der sker i Creative Club? Tilmeld dig nyhedsbrevet og få værdifulde indsigter og relevante arrangementer direkte på mail.

En del af GRAKOM