Greenwashing Fokus 800

04/10/2022

Forbruger-ombudsmanden: Tre indskærpelser mod greenwashing

Forbrugerombudsmanden har indskærpet forbud mod vildledende markedsføring i form af greenwashing over for tre virksomheder.

Forbrugerombudsmanden har i en pressemeddelelse af 23. september 2022 oplyst, at tre virksomheder har fået indskærpet forbuddet mod vildledende markedsføring i form af greenwashing.

Af Christian Jensen, advokat, GRAKOM

Sag 1: Tank grønnere (OIL! Tank & go ApS)

Virksomheden havde markedsført et benzinprodukt med udsagnet ”Tank grønnere – ny 95 med mindre CO2 udledning”. Produktet var ikke mindre skadeligt for miljøet end konkurrenternes tilsvarende produkt, og Forbrugerombudsmanden vurderede derfor, at markedsføringen var vildledende.

Sag 2: 100 % natural sponge (C. C. Hansen A/S)

Virksomheden havde markedsført en skuresvamp med udsagnet ”100 % natural sponge”. Svampen havde gennemgået en længere forarbejdningsproces, og den kunne derfor ikke markedsføres som ”naturlig”.

Sag 3: Miljøvenlig (Kingfish Dive & Travel ApS)

Virksomheden havde markedsført en solcreme med udsagnene ”Miljøvenlig” og ”Pas på havet og dig selv med biologisk nedbrydelig solcreme”. Solcremen indeholdt dog solfiltre, der havde skadelige effekter, særligt på koraller. Solcremen kunne derfor ikke markedsføres som miljøvenlig.

Se Forbrugerombudsmandens pressemeddelelse her

Philip Johnsen fra Represented og Patrick Woolrych fra Coop vandt hovedprisen. Foto: Daniel Schultz Madsen

Relaterede artikler

Er du blevet

Nysgerrig?

Vil du opdateres på hvad der sker i Creative Club? Tilmeld dig nyhedsbrevet og få værdifulde indsigter og relevante arrangementer direkte på mail.

En del af GRAKOM