To Hænder Der Giver Hånd 680

05/02/2020

Bureaunyt uge 6

To opkøb i bureau- og mediebranchen.

Danske Visiolink solgt til svenske Vitec
Med hovedparten af de danske, nordiske og europæiske mediehuse på kundelisten er danskejede Visiolink solgt til svenske Vitech.

Visiolink har de seneste 10 år specialiseret sig i e-aviser og e-magasiner til mediebranchen i en lang række europæiske lande. Væksten tog især fart med iPad’ens komme i 2010, og i dag består kundelisten af mere end 2000 avis- og magasintitler.

Den Aarhus-baserede virksomhed omsatte i 2019 for 44,3 mio. kr. og har 50 medarbejdere.

Til sammenligning omsatte Visiolinks nye ejere i 2018 for 1.017 mio. svenske kr., har 700 medarbejdere i Danmark, Finland, Norge og Sverige og en aktuel børsværdi på 7,0 mia. svenske kr.

Vitec er kendt i Danmark for niche-software til bl.a. finans-, sundheds- og energisektoren.

Jens Funder, Visiolink

Den helt rigtige køber
Majoritetsejer af Visiolink Jens Funder Berg siger, at virksomheden har fået flere købshenvendelser fra potentielle investorer, kapitalfonde og industrispillere.

”Ledelsen har i fællesskab vurderet alle henvendelser. Og der er ingen tvivl. Vitec er den helt rigtige køber. Her bevarer vi autonomien, og samtidig signalerer vores nye ejere business as usual. Var vi i stedet blevet købt af en branchespiller, var vi nok endt som en underafdeling og kunne se frem til at miste medarbejdere", siger han og tilføjer:

”For at kunne konkurrere internationalt i vores branche er det afgørende at kunne levere operational excellence. Her har Vitec den rette know-how, som kan løfte vores ydelser og udvikling fra ”good to great”, så vores kunder har en stabil samarbejdspartner i den transformation, som medieindustrien gennemlever i disse år”.

Fra Lars Stenlund, CEO Vitec Software Group i Danmark, lyder det:

”Visiolinks produkter er specialiserede og af høj kvalitet, virksomheden er veletableret og rentabel og passer godt til vores virksomhedskultur. Vi køber virksomheder for at beholde dem i koncernen og arbejder altid ud fra de samme kriterier. Visiolinks vækstrejse er baseret på en stærk kultur med vestjyske værdier, der stammer fra min opvækst på Limfjordsøen Mors. Det giver mig en solid tro på fremtiden, når jeg ser samme værdier som ihærdighed, arbejdsomhed og ordentlighed indtage en central rolle hos Vitec, siger Jens Funder Berg.

Dansk digitalt bureau solgt til it-virksomhed
Consit Gruppen har netop købt aktiemajoriteten i Twin Solutions. Consitgruppen består af selskaberne Dynateam A/S, Consit A/S og Nordic NDC.

Consit Gruppen leverer strategiske IT-forretningsløsninger og rådgivning inden for områderne ERP, BI, CRM og ESDH, mens Twins Solutions blev etableret som et digitalt bureau i 2003.

Om baggrunden for købet siger, adm. direktør i Consit Gruppen, Morten Skovby:

”Med købet af Twins Solutions får vi skabt et IT-konsulenthus, som har mere end 250 kunder inden for de forretningsområder, som vi fokuserer på. Twins Solutions er eksperter inden for digitale frontend løsninger, og Consit Gruppen er blandt de førende leverandører af forretningsløsninger. De to områder komplementerer hinanden utrolig godt, og den digitale sammenhæng mellem virksomhedernes frontend-løsninger og deres forretningsløsninger er et område, som er i kraftig vækst. Løsninger, der samler og distribuerer virksomhedernes data fra fx websitet, ERP-systemet, CRM-systemet etc. i én glidende proces og helt uden unødige ventetider eller interaktioner, kan give stor ekstra værdi for vores kunder fremover”.

Alle medarbejdere fra Twin Solutions flytter i løbet af februar ind i Consit Gruppenss lokaler på Roskildevej 16 i Albertslund.

Fra venstre sales director Kåre Petersen, Twin Solutions og adm. direktør Morten Skovby, Consit Gruppen

Relaterede artikler

Er du blevet

Nysgerrig?

Vil du opdateres på hvad der sker i Creative Club? Tilmeld dig nyhedsbrevet og få værdifulde indsigter og relevante arrangementer direkte på mail.

En del af GRAKOM