Webtilgængelighed

03/03/2021
Webinar


(AFHOLDT EVENT)

Webtilgænge-lighed

Hvordan designer du tilgængelighed for alle?

Loven om webtilgængelighed skal sikre, at alle offentlige hjemmesider og applikationer kan bruges af alle, herunder brugere med handicap. Alle offentlige hjemmesider skal leve op til loven nu og offentlige applikationer fra 23. juni 2021.

Forventningen er, at kravene om webtilgængelighed vil brede sig til det private, og flere store virksomheder er i gang med at gøre deres hjemmesider tilgængelig for alle brugere.

På dette webinar hørte vi on webtilgængelighed fra et designperspektiv.

Vi kom bl.a. rundt om:

  • Hvad er tilgængelighed, og hvorfor er det vigtigt?
  • Webtilgængelighedsloven, der i dag omfatter alle offentlige myndigheders websteder og snart også mobilapplikationer. Og et nyt EU-direktiv, der snart kommer til at stille krav til tilgængelighed for bl.a. webshops og banker.
  • En intro til standarderne inden for tilgængelighed – WCAG, EN 301 549, PDF/UA, WAI-ARIA og alle de andre mærkelige forkortelser.
  • Hvorfor designprocessen er det vigtigste sted at sætte ind, hvis det færdige produkt skal være tilgængeligt.
  • Tilgængeligt design – de vigtigste huskeregler.

Oplægsholder
Inklusios grundlægger og frontfigur, Stein Erik Skotkjerra, har arbejdet med ikt og digitalisering i mere end 20 år. Med teknologi som fællesnævner spænder hans erfaring fra udvikling af ikt-værktøjer til blinde og svagsynede, iværksætter med eget konsulentfirma, til strategisk rådgiver for topledelsen i større virksomheder. 

Digitaliseringsstyrelsen har udpeget Inklusio til monitorering af websteders og mobilapplikationers tilgængelighed. 

 

JEG VIL GERNE

se webinaret

Udfyld formularen og få tilsendt link til at se webinaret.

En del af GRAKOM