Groen Emballage 780

05/10/2023
Middelfart

Emballagedagen 2023

Bliv klogere på miljø- og klimaoptimeret emballage.

Årets emballagedag sætter fokus på, hvordan emballageindustrien håndterer kravene til miljø- og klimaoptimeret emballage i både design, udvikling, produktion og bortskaffelse.

Vi får en opdatering på, hvad producentansvaret betyder for design, indsamling, genanvendelse, og hvad det betyder i emballagens værdikæde.

Når man går i markedet med en miljørigtig emballage, er der en række faktorer, man skal være opmærksom på for ikke at falde i greenwashing-fælden, og vi får en indflyvning til processen fra start til lancering. Specifikt dykker vi ned i designet og det visuelle udtryk på den miljørigtige emballage. Vi slutter af med eksempler på, hvordan den enkelte emballageproducent håndterer det i praksis. 

Program

12.00-13.00 // Frokost

13.00-13.10 // Velkomst ved EmballageForum
Direktør for ESG og bæredygtig udvikling Carsten Bøg, GRAKOM

13.10-14.00 // Producentansvaret – baggrund, indhold og opgaver i værdikæden
Funktionsleder Thomas Bangsgaard Vestergaard & fuldmægtig Lise Larsen, Miljøstyrelsen

I oplægget præsenteres baggrunden for producentansvaret og til den juridiske og økonomiske forpligtelse, som producenter af emballage har for at håndtere deres produkters livscyklus og miljøpåvirkning. Vi slutter af med en Q&A-session.

14.00-14.50 // Den miljørigtige emballage
Rådgivningschef for ESG & klima Per Kaae Hansen, GRAKOM

Hvis målsætningen er at producere en miljørigtig emballage, hvordan sikrer man sig, at emballagen rent faktisk ender med at falde ind under denne kategori? I oplægget gennemgås de trin man skal igennem, og hvordan analysen gribes an, så man ikke ender i greenwashing-fælden.

14.50-15.25 // Kaffepause

15.25-16.00 // Designerens rolle i miljørigtig emballageudvikling
Designdirektør Lars Simonsen, Envision

Det visuelle, brug af tekst, navngivning, farver og valg af emballagetype har stor betydning for, hvorvidt en emballage opfattes miljørigtig og grøn. Vi får en præsentation af, hvordan Envision griber dette arbejde an og sikrer sig mod greenwashing i emballagedesignet. Vi ser en række eksempler på best practice.

16.00-16.30 // Emballageproducenternes arbejde med miljøoptimeret emballage i praksis
ESG-Manager Anders Hegnet, Laursen Grafisk

Vi får eksempler på, hvilke udfordringer og overvejelser Laursen Grafisk har i forbindelse med miljø- og klimaoptimeret emballage i produktionsprocessen. Kunde- og dokumentationskrav er en vigtig del af dette arbejde, og organisering og afrapportering stiller nye krav til emballageproducenten.

16.30 // Afrunding

 

Målgruppe
Alle med interesse for emballage

Tid & sted
5. oktober kl. 12-17

Severin
Skovsvinget 25
5500 Middelfart

Pris
Medlemmer: 900 kr.
Øvrige: 1.800 kr.

Tilmeldingen er bindende. Du kan omkostningsfrit melde afbud tre hverdage før.

 

JEG VIL GERNE

tilmeldes

Lyder det som et arrangement for dig? Slå til nu! Pladser tildeles efter først-til-mølle-princippet.

En del af GRAKOM